Kære Søndersø

Så er det rigtig blevet vinter. Måske får vi sne – hvis vi er heldige – men noget vi i hvert fald får, det er en masse fede møder! Og de første af dem løber af stablen i december, og det betyder selvfølgelig en hel masse julehygge og ture i vinterskoven med snigløb og alt muligt andet spas!

Efter en dejlig juleferie mødes vi igen i det nye år, og så står den på vores traditionsrige tur rundt om Søndersø. Det bliver startskuddet på det tema, som er rammen om alle vores møder hele vinteren: Vi skal lave en masse fede aktiviteter, der knytter sig til spejdermetoden! Spejdermetoden er en del af det, vi i Det Danske Spejderkorps kalder for ‘spejderidéen’ – altså ‘hvilken idé er det lige, der ligger bag det der spejder-halløj?’ Og spejdermetoden er egentlig bare den måde, vi laver ting på til spejder – så vi gør det sådan set hele tiden! 

Men lige den her vinter har vi valgt at lave nogle møder, der hver især fokuserer på sit eget element i spejdermetoden. Så kommer vi altså hele vejen rundt, og vi kan garantere nogle  fede møder med fuld fart på, hvor I endda kommer til at lave en masse med jeres bande – så vi lover, at når det engang bliver forår, så har I både oplevet en masse sjove ting, og I er blevet endnu bedre venner med jeres bandekammerater. Og så kan vi afsløre så meget som, at det hele krydres med et lille koldt gys, når vi som en del af hele gruppens temauge skal ud og vinterbade. 

Når vi så har nået næsten hele spejdermetoden igennem, så passer det perfekt med, at det er tænkedag d. 22. februar. Det er den dag, hvor spejdere i hele verden fejrer Baden Powell og Lady Baden Powells fødselsdag. Det var dem, der grundlagde henholdsvis drenge- og pigespejderbevægelsen for mere end 100 år siden! De besluttede, at spejdere over hele verden skulle bruge dagen på at tænke på alle de børn, der ikke har det ligeså godt som dem selv og på, hvordan man som spejder kunne hjælpe dem. Derfor er det blevet en tradition at donere en 2-krone for hvert år, du har været spejder. Pengene sender man ind til tænkedags-fonden, og de donerer det hele til velgørende formål. 

Så på mødet d. 24. februar bliver et brag af en afslutning på nogle sjove vintermåneder med masser af fede spejderaktiviteter!

Mange spejderhilsner

Mette, Jakob, Bodil og Christian

Program

2/12: Snigløb (Vi mødes ved gnisten- husk regnbukser, varmt tøj og lygte)

9/12: Julehygge

16/12: Juleafslutning

23/12: AFLYST PGA JULEFERIE (Glædelig jul!)

30/12: AFLYST PGA JULEFERIE (Godt nytår!)

6/1: Spejdermetoden: Lov og løfte – Nytårstur rundt om Søndersø (Vi mødes på parkeringspladsen ved Ballerupej)

13/1: Spejdermetoden: Patruljer 

20/1: Spejdermetoden: Medbestemmelse

27/1: Spejdermetoden: Friluftsliv

3/2: Spejdermetoden: Personlig udvikling – vinterbadning (vi mødes ved furesøbad)

10/2: Spejdermetoden: Learning by doing

17/2: AFLYST PGA. VINTERFERIE

24/2: Spejdermetoden: Samfundsengagement – Tænkedagsmøde (Husk en to-krone for hvert år, du har været spejder)