Kære Søndersø

Så er det blevet rigtig vinter! Og med vinteren kommer i første omgang julemåneden december og masser af julehygge! Så suppler gerne din uniform og dit tørklæde med en fin nissehue, så du kan komme ekstra meget i jule-stemning på vores hyggelige december-møder. Vi skal både pynte op og komme i julestemning, dyste i de mest julede discipliner, I kan forestille jer, og så skal vi selvfølgelig (traditionen tro) ud at skøjte! 

Når I engang har kæmpet jer igennem alt julemaden, fået hilst på alle familiens fjerne slægtninge og har sunget julesange, til I snart ikke kan have andet i hovedet… Ja, så er vi pludselig på den anden side af nytår, og vi begynder at holde spejdermøder igen efter ferien. Årets første møde er som altid vores traditionelle tur rundt om Søndersø – det er jo Søndersø Flok. ;) 

Resten af januar måned arbejder vi med et spændende forløb om Børns Rettigheder! Her skal vi gennem sjove lege og spændende aktiviteter prøve at forstå, hvad børnekonventionen egentlig er og prøve at blive lidt klogere på, hvilke rettigheder vii hver især mener er vigtigst for os og for andre. Når forløbet er slut, kan man gøre sig fortjent til et vildt sejt mærke til uniformen! 

I februar skal vi både nå lidt rundt i vores fede lokalområde, og så skal vi på et vildt snigløb! Ikke mindst skal vi i denne måned også fejre tænkedag. Tænkedag er egentlig Baden Powell og Lady Baden Powells fødselsdag. Det var de to, der grundlagde henholdsvis drenge- og pigespejderbevægelsen, og de opfordrede alle spejdere i hele verden til ikke at fejre fødselsdagen, men i stedet bruge anledningen til at tænke på alle de andre børn og unge rundt omkring i verdenen, der har det svært. Derfor opstod der også en tradition her i Danmark, hvor man donerer 2 kr. for hvert år, man har været spejder. Alle de penge går så til et velgørende formål.

Husk, at det er nu, det bliver koldt og vinter, men at det selvfølgelig ikke forhindrer os i at være ude, så husk varmt tøj (gerne lag på lag) og måske en lille lygte på møderne.

Vi ønsker en god jul og et godt nytår!

De bedste hilsner

Juniorledelsen

PS. Til forældrene: Husk grupperådsmøde d. 24. februar! 

27/11: Into the Wild (Vi mødes ved gnisten)

4/12: Jule-stemning!

11/12: Skøjtemøde (Vi mødes på Frederiksberg Runddel (hvis man kører i bil, så husk at sørge for at hjælpe med at få flere med ;) ) Medbring 50 kr. til skøjteleje/evt. dine egne skøjter)

18/12: Juleafslutning 

8/1: Nytårsmøde: Gå rundt om Søndersø (vi mødes ved parkeringspladsen på Ballerupvej)

15/1: Børns rettigheder – hvad er nu det for noget?

22/1: Børns rettigheder – på jagt efter det gode liv (husk en smartphone)

29/1: Børns rettigheder – hvad gør vi nu, lille du?

5/2: Den store Værløse Challenge (Vi mødes på Bymidten foran scenen) 

12/2: INTET MØDE – VINTERFERIE

19/2: Tænkedag (husk en to-krone for hvert år, du har været spejder)

24/2: Grupperådsmøde kl 19.00 i hytten (for forældre)

26/2: Snigløb (vi mødes ved gnisten – husk varmt og vandtæt tøj!)