Kære Furesø

Så er det blevet rigtig vinter! Det betyder, at vi jo selvfølgelig først skal julehygge en hel masse og udnytte vintermørket til ture i skoven, snigløb og alt muligt andet sjovt! (Og mon ikke også, vi når at spise en enkelt pebernød eller to?)

Efter nytår skyder vi 2021 i gang med vores traditionsrige tur rundt om søndersø. Når vi så ellers er kommet rigtig godt i gang med det det år, indstiller vi fokus på vores bander. Vi skal lege alle mulige sjove lege, så vi kan lære hinanden rigtig godt at kende i banderne. Der bliver fuld fart på, masser af spas, og når januar måned er færdig, så kan vi garanterer jer, at I har meget bedre styr på, hvad det der ‘bande-halløj’ egentlig er for noget. Og at I helt sikkert er blevet endnu bedre venner med jeres bandekammerater!

D. 22. februar er det Tænkedag. Det er den dag, hvor spejdere i hele verden fejrer Baden Powell og Lady Baden Powells fødselsdag. Det var dem, der grundlagde henholdsvis drenge- og pigespejderbevægelsen for mere end 100 år siden! De besluttede, at spejdere over hele verden skulle bruge dagen på at tænke på alle de børn, der ikke har det ligeså godt som dem selv og på, hvordan man som spejder kunne hjælpe dem. Derfor er det blevet en tradition at donere en 2-krone for hvert år, du har været spejder. Pengene sender man ind til tænkedags-fonden, og de donerer det hele til velgørende formål. 

For at varme op til tænkedag, skal vi have et tema, hvor vi laver en masse fede møder, der passer til ‘spejdermetoden’. Spejdermetoden består af syv elementer, og den beskriver egentlig bare, hvordan vi laver aktiviteter, når vi er spejdere. Så vi gør det faktisk hele tiden! Men jeres søde ledere har fået en masse sjove ideer til alt muligt spas og spejdersjov, der passer til hver af elementerne i spejderloven – så lige præcis denne vinter får I også muligheden for måske lidt tydligere at forstå, hvad det lige er, der gør spejderaktiviteter så anderledes og sjove. 

Vi glæder os til at se jer allesammen til nogle spændende møder!

Mange spejderhilsner

Marie, Sofie, Julie, Andreas og Asbjørn  

Program

3/12: Snigløb (Vi mødes ved gnisten- husk regnbukser, varmt tøj og lygte)

10/12: Julehygge

17/12: Juleafslutning

24/12: AFLYST PGA JULEFERIE (Glædelig jul!)

31/12: AFLYST PGA JULEFERIE (Godt nytår!)

7/1: Spejdermetoden: Lov og løfte – Nytårstur rundt om Søndersø (Vi mødes på parkeringspladsen ved Ballerupej)

14/1: Spejdermetoden: Patruljer 

21/1: Spejdermetoden: Medbestemmelse

28/1: Spejdermetoden: Friluftsliv

4/2: Spejdermetoden: Personlig udvikling – vinterbadning (vi mødes ved furesøbad)

11/2: Spejdermetoden: Learning by doing

18/2: AFLYST PGA. VINTERFERIE

25/2: Spejdermetoden: Samfundsengagement – Tænkedagsmøde (Husk en to-krone for hvert år, du har været spejder)