Flinten og spejderåret  2023

HEJ MIKROER OG FORÆLDRE  I FISKEBÆK og KOLLOEKOLLE FLOK

Velkommen tilbage fra juleferie! og er du ny Velkommen til Flinten (vores online spejderblad).

Vi skal også lave en masse sjov, og vi skal selvfølgelig tage endnu flere fede mærker eller bliver endnu bedre til dem vi allerede har.. 

🤩

Flinten bruger vi til at fortælle jer om det kommende program, vores ture generel info i det kommende år, og her fortæller vi også om de mærker skal tage. Der kan løbende ændres i programmet, så det er vigtigt I kigger til hvert møde. 

I år har vi jo både 1.år og 2.år mikroer så vi glæder os vildt meget til at vi rigtig skal i gang med den grundlæggende spejderidé “børn leder børn”, når 2. Års mikroerne skal hjælpe 1.års godt igennem de færdigheder de skal give videre. 

Spejderture: Her hos Fiskebæk og Kollekolle er vi på tur hver måned, for vi spejdere elsker at være på tur. Det betyder at vi laver noget sammen en lørdag eller søndag som regel fra kl.10-13. Men vi skal selvfølgelig også på rigtige spejderture. 

Vi skal på Forårstur d.3.-5. marts hvor mor og far kommer og sover med os om lørdagen, og vi skal lave løb til dem og cirkuslejrbål med dem.

Til maj skal vi på Sommerlejr i en hel weekend d.12.-14. maj, hvor vi skal bade, lave bål og alt det sjove, det bliver så sjovt.

Vi har møde hver mandag eller tirsdag kl. 17-18.30 i hytten, på Ryetvej 17, hvis der ikke står andet her på siden.

Vi har også en gruppe “Fiskebæk og Kollekolle flok Alugod” på facebook. Hvor al hurtig info lægges op. 

Generelle billeder lægges op på Alugods gruppes facebook side, så følg også med der. 

Husk altid tøj til at være ude. 

Mærker i 2022/2023

Duelighedstegn eller “mærker” er vigtige for os, vi lærer en masse fede spejderfærdigheder, og man kan se at vi har lært det, når de sidder på vores uniform. I kan se her hvor vores Duelighedstegn skal sidde. Altså på højre skulder. Tur og lejrmærker på venstre  

August/september: “God kammerat”

Oktober: “Hulebyggeren”
November: “Knivbeviset”  
Januar: “Mikro 1.hjælp” 
Februar: “Klar dig selv” 
Marts: “Cirkusartist”
April: “Sansekenderen”
Maj: “Skattejægeren” og “stjernekiggeren”
Juni: “Spis naturen”
Uniformsvejledning og placering af mærker | Det Danske Spejderkorps

Uniformsvejledning og placering af mærker

Alugods Sovudemærke:

Mon alle får det inden sommerferien ?😊

For at få mærket skal man:

  • Sove væk hjemmefra uden sine forældre 3 gange.
  • Man skal sove hos nogen forskellige hver gang.
  • Mindst 1 gang skal man sove hos en ven (altså ikke familie).

Årsknap

Ved årets slutning vil alle der er kommet til alle møder (eller meldt afbud hver gang) få en årsknap, så husk afbud hvis I ikke kan komme.

 

 

Husk altid afbud!!!

tlf: 24417008 eller på Messenger 

Program for møderne fra Januar – Juni 2023:

 

Januar: 

Første hjælps mærket Info om mærket: Mikrospejdere begynder at arbejde med redskaber, og selvom de ofte har en voksen i nærheden, er det vigtigt at give spejderne viden om, hvorfor det er vigtigt at kunne hjælpe.

Fokus på førstehjælpen til mikrospejdere er derfor at give dem et grundlæggende kendskab til førstehjælpen til mindre småskader.

Mandag og tirsdag 9. og 10.1. Hvad er en Førstehjælps kasse? Kimsleg og gæt og grimasser. 

Mandag og tirsdag 16. og 17.1. Førstehjælp badning og redning “ligt” 

Lørdag  21.1. Svømmehal tur vi mødes i Værløse svømmehal kl.11-14 medbring madpakke, badetøj (evt. svømmebriller) og håndklæde. Man må også gerne have lidt penge med til en is. 

Mandag og tirsdag 23. og 24.1. Første hjælp fortsat 🤩

Mandag og tirsdag 30.1 og 31. 1. Første hjælp mærke 🤩

Februar: 

Klar dig selv mærket Info om mærke: En af de vigtigste ting som spejder er at kunne klare sig selv. Gennem dette færdighedsmærke lærer nye spejdere, hvordan man klarer sig selv omkring basale spejderaktiviteter. Jo større sikkerhed, spejderne får i de daglige og praktiske ting, jo større overskud får de til at hjælpe hinanden og andre og lære andre nye ting.

Mandag og tirsdag 6. og 7.2. Tøj og vejret Knob bind dit eget tørklæde og knobleg

Mandag og tirsdag 13. og 14.2 vinterferie intet møde.

Mandag og tirsdag 20. og 21.2Trafik og leg

Søndag 26.2. Heik og geocaching tur kl. 10-13 vi mødes P-pladsen ved Skovlystvej og Skovløbervangen .https://goo.gl/maps/iiSegXyQZomE6g9B7

Vi slutter med frokost og hygge på skovlyst legeplads alle hentes der. 

Mandag og tirsdag d. 27. og 28.2. Trafik tur og mærke 

Marts: 

Forårstur som stjernekigger Fredag 3.3.- søndag 5.3. 1 overnatning uden forældre fra fredag til lørdag og 1 med forældre fra lørdag til søndag. Vi mødes fredag kl. 17 og slutter søndag kl.12.00. Mere info senere. 

PÅ forårsturen tager vi Stjernekigger mærket Info om mærket: Som spejdere er vi udenfor – også når solen er gået ned, og det bliver mørkt omkring os. Dette mærke handler om at blive fortrolig med mørket og opleve noget af nattens – og ideelt set stjernehimmelens – magi.

På denne tur har vi en overnatning. Lejrpladsen skal gerne ligge et sted væk fra byens lys og gerne med adgang til en bakketop eller stor lysning med godt udsyn til himmelen. I løbet af aftenen/natten tager vi ud og oplever mørket og forhåbentlig også en flot stjernehimmel. Vi lærer også om dyrs natteadfærd og ser, om vi kan høre eller få øje på nogle. For de spejdere (og ledere!), der har lyst, kan vi også stå tidligt op og opleve solopgangen. Spejderne skal:

  • På tur med overnatning.
  • Blive fortrolige med pandelamper, lommelygter el.lign.
  • På nattetur i mørket, hvor dele af turen foregår med slukkede lygter.
  • Få fortælling om nataktive dyr og se, om vi kan finde nogle.
  • Opleve stjernehimlen uden kunstige lyskilder fra en bakketop el.lign. (hvis vejret tillader det).

Cirkusartist mærket Info om mærket: Leg er en naturlig udtryksform for børn. I mikroalderen knyttes der rigtig meget krop på – de kan meget med deres krop, og brug af den og bevægelse med den er meget vigtigt. Samtidig begynder de at forholde sig mere til omverdenen og spørgsmål som: hvordan ser jeg ud og hvad skal jeg sige i den situation. I den sammenhæng er Cirkus en naturlig ramme for deres udvikling – du kan være grim og pæn, dum og klog, dyr eller menneske og derved kan mange mulige aktivitetsformer bygges ind.

Mandag og tirsdag 6. og 7.3. Vi slapper af efter en dejlig tur Derfor ingen møder denne uge!!

Mandag og tirsdag 13. og 14.3. Vi laver videre på vores spejdercirkus

Mandag og tirsdag 20. og 21.3. Akrobatik 

Mandag og tirsdag 27. og 28.3. Mærke til 1. års mikroer. Vi inviterer Ryet flok til se vores cirkus. 

April: 

Sansekender mærket Info om mærke: Det er gennem sanserne, at vi oplever og forholder os til verden. Gennem leg, udfoldelse og samvær skal vi styrke sanserne, såvel de enkelte som samspillet mellem dem.

I dette mærke skal spejderne prøve forskellige sanseoplevelser og nyde brugen af deres sanser.

Mandag og tirsdag 3.4. og 10.4 Påskeferie ingen møder

Mandag og tirsdag 17. og 18.4. Naturbingo og Kimsleg: Vi er ude hele mødet, husk tøj efter vejret.

Søndag 23.4 Påskeløb husk madpakke, turtaske og tøj til at gå tur hvor vi skal smage føle og lytte. Vi mødes hytten kl. 10- og slutter Kl.13.

Mandag og tirsdag 24. 25.4. Vi er næsten færdige med sansemærket, og derfor skal vi rigtig ud og mærke vores sanser og prøve vores grænser af.

Søndag 30.4. Hyttedag 10-13 alle der kan kommer og hjælper med at gøre vores hytte fin😊

Maj: 

I denne måned har vi ud over Skattejægeren også Alugods fælles skovmåned. Dvs. Vi mødes 4 forskellige steder.

Mandag og tirsdag 1. og 2.5. Naturfest og mærker til 1.års mikroer.

Skattejæger mærket Info om mærke: For at få mærket skal spejderne finde frem til en hemmelig skat ved hjælp af et “gammelt” skattekort.

I mikroalderen handler det om at oparbejde en grundlæggende rumlig fornemmelse for den verden, der omgiver én. Det handler om at få en fornemmelse af, hvor man starter, og hvor man skal slutte, og at man begynder at have en smule fornemmelse for afstande, og hvor ting er i forhold til hinanden.

Mandag og tirsdag 8. og 9.5 Finde vej med kort 

Årets sommerlejr

Fredag d. 12.5 kl.17 -14.5 Kl.12  for alle Mikroer. Vi håber at turen går til “Den hemmelige Hytte” i Bøndernes hegn. 

Vi skal på vores store lejr hvor vi skal sove ude 2 gange. Det bliver selvfølgelig en rigtig skattejægertur hvor vi skal se om vi kan finde Pirat Guldsværd kæmpe skat.

Vi mødes på Værløse station Kl. 17.00. ( Vi vil meget gerne have en forældre (med trailer) til at køre bagagen til hytten).

Herfra tager vi toget til Skovbrynet hvor vi går til vores hytte på Frederiksborgvej 117. Kl. 11 søndag er der afhentning i Skjold og fælles rengøring. Pakkeliste og yderligere info følger her senere.

Mandag og tirsdag 15. og 16.5. Efter en skøn sommerlejr slapper vi af så ingen møder i denne uge 

Mandag og tirsdag 22. og 23.5. Verdenshjørner og patruljerne laver løb for hinanden og 1.års mikroer får mærke.

Mandag og tirsdag 29. og 30.5. Pinse intet møde denne uge

Juni: 

Spis naturen mærke Info om mærke: Mikrospejderne lærer, at mange af skovens, markens og strandens planter og frugter kan spises og lærer, at de sammen med indkøbte friske råvarer kan blive til lækre retter, såvel rå som tilberedt over bål. Det er vigtigt at madlavning bliver sjov og overkommelig for mikroerne, så de ikke mister interessen for at medvirke ved fremstilling af gode og sunde måltider.

Mandag og tirsdag 5. og 6.6. Skovtur hvad kan man spise i skoven?

Mandag og tirsdag 12. og 13.6. Vi spiser naturen

Denne uge er der også besøgsuge fra de kommende mikroer fra familiespejd. 

Alle 2.års mikroer der skal rykke op efter sommerferien, skal også denne uge på besøgs-møde i deres nye flok. Dvs. møderne er 18-19.30 mandag. Alle Mikroer der rykker op efter sommerferien, kan komme med på miniernes sommerlejr. Denne dag deltager 2.års mikroers forældre derfor på Ryets sommerlejrmøde.

Mandag og tirsdag 19. og 20.6. Sidste møde inden sommerferien mødetid kl.17-19 vi laver naturmad, og spiser sammen med forældrene. Mødestjerner uddeles, og vi siger farvel til Mikroer der skal rykke op til mini efter sommerferien.

Juli: Sommerferie

Vi ses til fælles Alustart d. 16.8 kl. 17-19

Med Spejder hilsen

Marie, Dea, Peter og Nanna

Husk altid afbud!!!

tlf: 24417008 eller på Messenger